Mezizubní pomůcky

zář 06, 2023

Pokud chcete svým zubům dopřát to nejlepší, přiberte do svého týmu kartáčků i mezizubní pomůcky. Mezizubní pomůcky jsou určené do mezizubních prostor, kam se klasický kartáček nemá šanci dostat.

Mezizubní kartáčky 

Mezizubní kartáček je nejúčinější pomůckou v odstrańování plaku z mezizubnívh prostor. Většina mezizubních kartáčků se skládá z drátku potaženého plastem, aby nedocházelo k podráždění dásně v mezizubním prostoru. Můžeme se setkat se dvěmi varantami mezizubních kartáčků, první varianta má malou rukojeť a je určenáá spíše do předních úseků dutiny ústní. Druhá varianta má rukojeť prodlouženou, aby se vám lépe dostávalo do zadníchúseků a čištění tak pro vás bylo příjemnější.

mezizubáky úvod 2

Zubní nit 

Zubní nit je jednou z nejrozšířenějších mezizubních pomůcek. Existuje několik druhů zubních nití, nejzákladnější rozdělení je však na voskované a nevoskované. Voskované nitě jsou pro začátečníky, právě povoskované vlákno napomůže pacientovi s hladším zavedením. Pokud už máte čištění se zubní nití nacvičené můžete zvolit právě ty nevoskované. Nejlepšího účinku osáhnete v kombinaci s mezizubním kartáčkem.

zubní nit

Flosspic

Flosspic je zubní nit natažená na rukojeti připomínající malinký luk. Tuto mezizubní pomůcku doporučejeme pacientům do velmi úzkých mezizubních prostor nebo když jim nevyhovuje klasická zubní nit.

flosspick

 

in Blog Be the first to comment!